Hur man hindrar Google från att spara din sökhistorik

Hur man hindrar Google från att spara din sökhistorik

How Stop Google From Saving Your Search History

När du utför en Google-sökning på en enhet som du är inloggad med ditt Google-konto - till exempel en Android-smarttelefon som du är inloggad på eller en instans av Google Chrome på en dator som du är inloggad - sparar Google som standard sökningen till dess servrar. Google håller reda på alla Google-sökningar som görs när du är inloggad på ditt Google-konto oavsett vilken enhet du använder och tillsammans med andra databitar som dina totala sökningar, de bästa sökfrågorna och de bästa webbplatserna som du klickar på från sökresultaten, syftar till att använda dem för att förbättra Googles sökmotor och förfina din användarupplevelse genom att förse dig med skräddarsydda sökresultat.



Medan de flesta av er skulle uppskatta vad Google försöker göra och litar på Google med den här informationen, skulle många inte se särskilt snällt ut mot Google som innehar en liten svart bok som innehåller allt du någonsin har gjort en Google-sökning efter och de webbplatser du oftast klicka på från Googles sökresultat. Google ger dig full kontroll över vad det gör med din information, och eftersom så är fallet kan du rensa din Google-sökhistorik ganska enkelt. Nedan listas stegen du måste följa för att rensa och stoppa Googles sökhistorik för hela ditt konto. Observera att du kan utföra stegen nedan på vilken enhet som helst - en dator, en Android-smartphone eller surfplatta eller en iPhone eller iPad - och medan du använder vilken webbläsare som helst - Google Chrome eller någon annan stationär eller mobil webbläsare - och resultaten skulle fortfarande vara samma, dvs Googles sökhistorik för hela ditt Google-konto raderas från Googles servrar.



Eftersom denna historik sparas på Googles servrar; det rensar inte din lokala webbläsares sökhistorik. För att rensa lokal historik kan du använda CCleaner på din OS X eller dator.

rensa Googles sökhistorik



Gå till Webb- och aktivitetssida av ditt Google-konto. När du klickar på länken kan du bli ombedd att logga in på ditt Google-konto. Logga in om webbläsaren du använder ber dig göra det.

När Webb- och aktivitetssida i ditt Google-konto kommer du att presenteras med en hel logg över allt du har sökt på Google på vilken enhet som helst när du är inloggad på ditt Google-konto. Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av webbläsarfliken - det här är Meny

Klicka på Radera eller Radera alternativ .



Klicka på Avancerad .

Expandera i den kontextuella rullgardinsmenyn och klicka på Hela tiden .

Klicka på Radera .

Genom att följa stegen ovan raderar ditt Google-konto hela Googles sökhistorik. Om du bara vill ta bort specifika objekt från ditt kontos Google-sökhistorik, letar du bara efter och väljer de objekt du vill ta bort från din sökhistorik och klickar på Radera längst upp till höger på webbläsarfliken och sedan vidare Radera i den kontextuella popupen.

Tips 1: Klicka på för att visa och ta bort ditt Google-kontos sökhistorik från ett visst datum Kalender i det övre högra hörnet av Webb- och aktivitetssida . Om du vill ta bort hela sökhistoriken från en viss dag väljer du bara dagen, klickar på Radera och klicka sedan på Radera igen i den kontextuella popupen.

Tips 2: De Webb- och aktivitetssida innehåller också loggar över alla applikationer - system eller tredje part - som har använts på en Android-smartphone eller surfplatta som du är inloggad på. Om du vill kan du också hantera dessa loggar från Webb- och aktivitetssida .

Tips 3: I Google-appen på Android-smarttelefoner och surfplattor visas dina senaste sökningar under Sök låda. Om du vill radera dessa sökningar, helt enkelt tryck och håll på sökningen du vill ta bort och klicka på Radera > OK . Sökningen kommer att tas bort från Google-appen och din Webb- och aktivitetssida .

Tips 4: Om du använder en iPhone eller iPad och helt enkelt vill ta bort sökhistoriken från Google-appen öppnar du helt enkelt Google-appen, trycker på Sök och tryck på Visa sökhistorik > Rensa alla (längst upp till höger på skärmen)> Rensa historiken på enheten . Om du gör det kommer hela sökhistoriken från Google-appen att raderas, men sökhistoriken på ditt Google-konto Webb- och aktivitetssida förblir oförändrad och oskadd.

3 minuter läst